lørdag 13. juli 2013

Fordeler og ulemper ved å investere i gull


 Det finnes en rekke investeringsmuligheter i dag basert på en persons langsiktige og kortsiktige finansielle mål. Ett av de områdene som en person kan investere i er sjeldne metaller, som gull. Men før du investerer i gull, er det best å først sjekke ut fordeler og ulemper med denne typen investering.

En ting er sikkert at i løpet av de siste tre tiårene, har gullprisen steg. I år 1970, var en troy unse gull $ 37 og i dag er det over tusen dollar. Imidlertid har økningen i prisen på gull ikke vært jevn. Noen år prisen var høy, og i andre var det lavere enn året før. Et godt eksempel er prisen i årene 1980 og 1985. Prisen på gull i år 1980 var $ 590 for en troy unse, og deretter i år 1985, prisen redusert til $ 327. Mens prisen har vært varierende, på hele verdien av sjeldne metaller har vært økende. Sammenlignet med alle tidligere år, har 2011 den høyeste prisen. Derfor, for mange mennesker, kan dette være riktig tidspunkt å investere i gullbarrer, bullion, ETF, gull sertifikater, gull kontoer og derivater. Imidlertid kan vite fordeler og ulemper med gull investering hjelpe deg å avgjøre om det er riktig type investering for deg.

Pros:

Gold invest gir enkel likviditet sammenlignet med andre typer investeringer kjøretøy. Du kan kjøpe eller selge gull gjennom banker eller smykker utsalgssteder som helst du vil.

Mens prisen på gull har vært variert, dette er et sjeldent metall og det er begrenset tilgang på det. Derfor vil prisen falle. Faktisk vil den fortsette å stige. Når det er lavkonjunktur, mange mennesker har en tendens til å investere i gull og dette fører til at prisen på gull for å øke. Hvis du ønsker å sikre seg mot inflasjon, deretter gull investering er det beste alternativet.

Du kan gjøre en pen fortjeneste når du selger gull som du har investert i som prisen på gull vil fortsette å stige.

Cons:

Dessverre er den største ulempen med gull investering sin spekulative natur. Derfor er det nesten umulig å forutsi verdien av gull i fremtiden. Gull markedet er sterkt avhengig ikke bare på tilbud og etterspørsel, men også på forventningene til investorer.

Investering i gull gir ikke en person håndfaste avkastning eller utbytte. Dessuten blir personens investeringer frosset når penger er investert i gull.

Det kan være et problem for oppbevaring når det kommer til gullbarrer og bullion. Dette vil føre til at personen til å pådra seg ekstra utgifter. På den annen side, gjør ETFer og gull sertifikater ikke krever en person for å ha fysisk lagringsplass.

Du bør lage din beslutning om å investere i gull etter veiing fordeler og ulemper. Dette vil tillate deg å ta en avgjørelse som vil hjelpe deg å møte dine finansielle mål.