lørdag 17. august 2013

The History Of Money: Hvorfor Gold And Silver Bullion Er En robust valget


 Papir valuta er den vanligste form av penger i dag. Men i form av historie, har gullmynter, sølvmynter og bullion blitt brukt som valuta mye lenger. Disse former for valuta også en tendens til å være mer pålitelig siden de er ikke så utsatt for inflasjon og deflasjon. Den tidligste form for handel for varer og tjenester var byttehandel. Selve utveksling av penger går til mesopotamiske sivilisasjonen.

Sølv ble først oppdaget rundt 3000 f.Kr. i og rundt Hellas. Kina ble det første landet til å bruke en metallisk sølv standard med sølv bullion som en form for valuta. Silver som valuta spredt over hele Europa med funn av store mengder av stoffet i nylig utforsket land. Regionene i Bolivia, Peru og Mexico for omtrent 85% av verdens sølv brukes for valuta for en periode på 300 år fra 1500 gjennom 1800.

Sølvmynter spilt en sentral rolle i den tidlige historien til USA. I 1785 ble det sølv standard vedtatt av USA med sølv brukes for alle mynter gjennom 1965. I 1792 besluttet Kongressen å basere landets valuta på sølv dollar i referanse til sitt forhold til verdien av gull.

Gullmynter dateres tilbake til det 6. århundre f.Kr. i det som nå er vestlige Tyrkia. De ble formet fra gullforekomster i lokale elver. Gull som valuta spilt en viktig rolle i greske og romerske sivilisasjonene, danner grunnlaget for etableringen av det moderne banksystemet. Nye gruver oppdaget i Ungarn etter 1300 snart gjort gull valuta tilgjengelig i hele Europa.

Som med sølv, lagt oppdagelsen av landområder i den nye verden til gull forsyninger. I USA, lagt til et gullrush i slutten av 1800 for å lokke av gull, selv fristende ekspansjon vestover som individer gikk på jakt etter rikdom i ukjente territorier. Etter 1900, vedtok mange land rundt om i verden gullstandarden som en måte å sikkerhetskopiere sine valutaer. I 1933 brakte den store depresjonen en slutt på populariteten av gull som brukes til mynter, som regjeringen offisielt tilbakekalt slike mynter.

Alle store valutaer i bruk over hele verden i dag regnes fiat penger, noe som betyr valuta ikke er støttet av andre reserver eller annen valuta kilde. Eksempler på dette er dollar og Euro. Den amerikanske forlatt gullstandarden i 1971, som fører til varierende grad av inflasjon og deflasjon. Med andre ord, kan papirpenger skrives uten noe å sikkerhetskopiere den.

Siste globale økonomiske bekymringer har føre flere mennesker til å vende seg til gull og sølv mynter og bullion. I dag salget av sølv og gull mynter, sammen med amerikanske Silver Eagle mynter er en populær vare hele verden. Hovedattraksjonen av disse myntene er det faktum at de er mer pålitelige enn papir valuta. Verdien av gull og sølv har økt de siste årene som papir valuta har blitt mer ustabil, varierende med økonomiske forhold. Gull og sølv er mer motstandsdyktige mot slike faktorer.